De afgelopen jaren heeft WILBA een serie innovatieve ontwateringspersen voor de dierhouderij ontwikkeld. Uit verschillende testen zijn de onderhoudsarme installaties als beste naar voren ge-komen. Voor vijzelpersen zijn er ook diverse toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie. Ze zijn bijvoorbeeld in te zetten voor het persen van druiven, uien, groenten en andere producten. Daar-voor moeten de persen aan een uitgebreide set nieuwe eisen voldoen. In verband met de HACCP voorschriften moeten de persen bijvoorbeeld eenvoudig schoon te maken zijn. In de praktijk komt het er op neer dat je het ontwerp van de bestaande installaties gaat aanpassen. Daarbij kijk je ook naar de specifieke eisen van het te verwerken product(-en). Na het ontwerp en fabriceren moet je de installaties vanzelfsprekend testen. Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerp en begeleidt de fabricage en de testen . Al met al een uitdagende en veelzijdige opdracht met volop kansen voor eigen inbreng. Neem jij de uitdaging aan?

Opdrachtgever
Wilba is een snel groeiend, technisch bedrijf. Het bedrijf is actief in de agro- en biotechniek, voedingsmiddeltechnologie en in de techniek rondom Car- en Truckwash. Wilba ontwikkelt machines en werktuigen die voldoen aan specifieke wensen en eisen van klanten. Dit is mogelijk door de brede kennis van zowel werktuigenbouw als van de programmering van systemen. Daarnaast beschikt Wilba over een internationaal netwerk waardoor specifieke (machine)onderdelen leverbaar zijn. Met de specialistische en productgerichte manier van werken onderscheidt het bedrijf zich van andere technische bedrijven.

Overige informatie
• Standplaats: Beltrum
• Gewenste opleiding: Hbo werktuigbouwkunde of daarmee vergelijkbare opleiding
• Vergoeding: €300,- per maand
• Aanvang opdracht: februari 2018
• De duur van de stage kan worden afgestemd met de studiebehoefte.

Interesse?
Heb je interesse in de bovengenoemde afstudeer- of stageplaats? Dan zien wij je cv en motivatiebrief graag tegemoet via info@stichtingbiomassa.nl. Indien je vragen hebt kan je contact opnemen met de projectcoördinator van Stichting Biomassa: 06-23246963

Stagecentrum Stichting Biomassa
Stichting Biomassa is een stichting die bestaat door de samenwerking tussen 8 bedrijven/instellingen. Zij houden zich allemaal bezig met de innovatie van het verwerken van biomassa. Afstuderen of een stage volgen bij Stichting Biomassa zorgt ervoor dat je deel uit maakt van het stagecentrum van de Stichting Biomassa. Dit stagecentrum treedt op als vraagbaak voor alle zaken die rond de uitvoering van een stage bij een van de participanten naar voren kunnen komen. Daarnaast organiseert het ongeveer eens per zes weken een rondleiding bij een van de participanten. Daarbij zal je ook kennis nemen van de projecten waar de studenten bij de andere participanten aan werken. Onderdeel van de stage is altijd het verzorgen van een eindpresentatie over je project voor alle participanten van de stichting. Een unieke gelegenheid om je bij een groot aantal potentiële werkgevers in de kijker te spelen. Voor meer informatie zie www.stichtingbiomassa.nl.