Achtergrond
Proces -en afvalwater bevatten vaak veel verschillende stoffen en hebben een unieke samenstelling. Om een goed ontwerp voor een waterzuivering te kunnen maken is het van cruciaal belang dat het water vooraf op specifieke parameters geanalyseerd wordt. Tevens moet de biologische afbraak van moeilijke stromen getest worden om correcte waterzuiveringen te ontwerpen. Deze testen en bepalingen zijn mogelijk in het laboratorium van Nijhuis Industries.

Doel en taken
Tijdens deze stage zal je voor de Research & Development (R&D) afdeling van Nijhuis Water Technology wateranalyses uitvoeren, assisteren met R&D experimenten en algemeen laboratoriumonderhoud van apparatuur uitvoeren. Dit omvat taken zoals het uitvoeren van spectofotometrische analyses van (afval)watermonsters, het werken met een labschaal bioreactor voor biologische afbraaktesten van afval- en proceswater, de kalibratie en onderhoud van meetapparatuur zoals online pH-, zuurstof-, redox- en temperatuursensoren en monsternames op verschillende locaties.

Opdrachtgever

Nijhuis Water Technology (NWT) is onderdeel van Nijhuis Industries. Dit is een multinational met een sterke focus op innovatie en klantentevredenheid. NWT is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van turn key installaties voor de verwerking van (afval-)water en andere vloeibare reststromen. De recycling van waardevolle producten hieruit staat voorop. Met meer dan 2400
referenties is het wereldwijd een koploper op dit gebied. In het voorjaar van 2016 is het bedrijf geselecteerd als de meest innovatieve onderneming van de Achterhoek. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor met eigen productiefaciliteit in Nederland te Doetinchem en is wereldwijd actief. Het bedrijf telt een kleine 300 medewerkers. Voor meer informatie zie www.nijhuis-water.com.

Overige informatie

• Standplaats: Doetinchem
• Gewenste opleiding: HLO/MBO chemische analyse of andere relevante opleiding
• Vergoeding: €300,- per maand
• Aanvang opdracht: februari 2018
• Duur: 4 tot 6 maanden

Interesse?

Heb je interesse in de bovengenoemde stageplaats? Dan zien wij je cv en motivatiebrief graag tegemoet via info@stichtingbiomassa.nl. Voor vragen kan je contact opnemen met Hayo Canter Cremers, projectcoördinator Stichting Biomassa: 06-23246963

Stagecentrum “Stichting Biomassa”

Stichting Biomassa is een stichting die bestaat door de samenwerking tussen 8 bedrijven/instellingen. Zij houden zich allemaal bezig met de innovatie van het verwerken van biomassa. Afstuderen of een stage volgen bij Stichting Biomassa zorgt ervoor dat je deel uit maakt van het stagecentrum van de Stichting Biomassa. Dit stagecentrum treedt op als vraagbaak voor alle zaken die rond de uitvoering van een stage bij een van de participanten naar voren kunnen komen. Daarnaast organiseert het ongeveer eens per zes weken een rondleiding bij een van de participanten. Daarbij zal je ook kennis nemen van de projecten waar de studenten bij de andere participanten aan werken. Onderdeel van de stage is altijd het verzorgen van een eindpresentatie over je project voor alle participanten van de stichting. Een unieke gelegenheid om je bij een groot aantal potentiële werkgevers in de kijker te spelen. Voor meer informatie zie www.stichtingbiomassa.nl.