Veel afvalwater bevat moeilijk verwijderbare verbindingen. Deze zogenaamde recalcitrante verbindingen worden niet afgebroken door de biologische processen in een afvalwaterzuiveringsinstallaties. Tot deze ‘niet biologisch afbreekbare’ verbindingen behoren onder andere humus zuren, lignine en micro-verontreinigingen. Er zijn oxidatieve methoden die ingezet kunnen worden om deze verbindingen te verwijderen. Een bewezen technologie berust op de toepassing van ozon. Nijhuis heeft daar een omvangrijke ervaring mee. IN deze stage ga je een concept ontwikkelen en testen voor het verwijderen van deze recalcitrante verbindingen. Daarbij zul je vooral experimenten doen in het gespecialiseerde laboratorium van Nijhuis. Je doel is de optimale condities en de beste proces inrichting te vinden. Natuurlijk kijk je aan het eind ook naar de bedrijfseconomische kant van het systeem. Daarbij baseer je je op de laboratorium experimenten. Een bijzondere stage op een vakgebied dat zich mag verheugen in een sterk groeiende belangstelling. Neem jij de uitdaging aan?

Opdrachtgever

Nijhuis Water Technologie is een innovatief kennisbedrijf waarbij veelal zelfontwikkelde en geproduceerde producten en technologieën op het gebied van afvalwaterzuivering, reststroombehandeling en biogasbehandeling worden geïntegreerd tot totaaloplossingen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor met eigen productiefaciliteit in Nederland te Doetinchem en is wereldwijd actief. Het bedrijf won in 2016 de Jan Terlouw Innovatieprijs. Het is een van de snelst groeiende bedrijven van de Achterhoek en Gelderland. Voor meer informatie zie www.nijhuisindustries.com.

Overige informatie

• Standplaats: Doetinchem
• Gewenste opleiding: BSc/ MSc Scheikunde , Milieutechnologie, BS (Bio-)proces
Technologie,
• Vergoeding: €300,- per maand
• Aanvang opdracht: 1 februari 2018
• De duur van de stage (4-6 maanden) kan worden afgestemd met de studiebehoefte.

Interesse?

Heb je interesse in de bovengenoemde stageplaats? Dan zien wij je cv en motivatiebrief graag tegemoet via info@stichtingbiomassa.nl. Heb je vragen? Neem contact op met Hayo Canter Cremers, projectcoördinator Stichting Biomassa: 06-23246963.

Stagecentrum Stichting Biomassa
Stichting Biomassa is een stichting die bestaat door de samenwerking tussen 8 bedrijven/instellingen. Zij houden zich allemaal bezig met de innovatie van het verwerken van biomassa. Afstuderen of een stage volgen bij Stichting Biomassa zorgt ervoor dat je deel uit maakt van het stagecentrum van de Stichting Biomassa. Dit stagecentrum treedt op als vraagbaak voor alle zaken die rond de uitvoering van een stage bij een van de participanten naar voren kunnen komen. Daarnaast organiseert het met enige regelmaat een bezoek aan een van de participanten. Een standaard onderdeel van de stage is het verzorgen van een eindpresentatie over je project voor alle participanten van de stichting. Voor meer informatie zie www.stichtingbiomassa.nl.